DMV Anaconda AAT & GWT

We hebben wederom een prachtig project volbracht! Na het succes van de eerste twee leveringen (36 stuks en 10 stuks) van rolkooiconstructies voor de DMV Anaconda, was het in juni 2019 tijd voor nieuwe ideeën. In samenwerking met Dutch Military Vehicles hebben we een compleet nieuwe rolkooiconstructie ontworpen voor de nieuwste generatie Anaconda: De DMV Anaconda AAT (Anti Armour Troups).

Dit nieuwe voertuig is modulair ontworpen, wat wil zeggen dat de rolkooi van de cabine volledig los staat van de rolkooi opbouw achter de cabine. Hierdoor zijn er veel verschillende uitvoeringen van de nieuwe Anaconda mogelijk.

Ook de productie hebben we wederom voor het grootste deel in eigen hand gehouden, en deze is vlekkeloos verlopen.

Tijdens de NEDS in Rotterdam werden op 28 november 2019 de twee nieuwste telgen uit de Anaconda familie gepresenteerd. De Anaconda AAT (Anti Armour Troop) en het prototype van de Anaconda GWT (Gewondentransport).

De eerst Anaconda AAT werd tevens door Dutch Military Vehicles ceremonieel overgedragen aan vice-admiraal Arie-Jan de Waard (Directeur DMO). Dhr. De Waard heeft deze direct overgedragen aan de brigadegeneraal der Korps Mariniers Jeff Mac Mootry. Voor het einde van dit jaar worden 14 Anaconda’s AAT overgedragen aan het Ministerie van Defensie waar ze vanaf begin 2020 ingezet zullen worden bij het 14de Combat Support Squadron van het Korps Mariniers.

Deze gespecialiseerde voertuigen zullen worden ingezet om de eenheden van de 14 Anti-Armour-Troop te verplaatsen en zijn helemaal aangepast naar de wensen van deze eenheid. Onder andere op maat gemaakte opbergplaatsen voor bijvoorbeeld Gill antitankraketten en bijbehorende afvuurinstallaties zijn op het voertuig voorzien. Ook de ringmount in het dak van de Anaconda AAT, inclusief softmounts voor het .50 machinegeweer, de MAG en de CLU van de Gill zijn naar de wens van de klant ontwikkeld.

Om te laten zien dat de Anaconda uitblinkt op het gebied van modulaire opbouw, wordt op de NEDS ook het prototype van de Anaconda GWT gepresenteerd. Door de splitsing van de rolkooien is het mogelijk om iedere opbouw die de klant wenst, achter de voorste rolkooi te realiseren.

Promo video Anaconda AAT

Commentaren voor deze post zijn gesloten.